Jämför företagsabonnemang

Här hittar du alla mobilabonnemang för företag. Företagsabonnemang är specialanpassade för att passa ditt företag. Filtrera listan nedan genom att välja datamängd och samtal- samt SMS-behov.

Mobilabonnemang för företag

Ett mobilabonnemang för företag behöver inte ha några väsentliga skillnader mot ett privatabonnemang – men det kan även finas mycket stora skillnader. Det beror helt på vilken mobiloperatör som väljs och vilka funktioner du som företagare efterfrågar.

Vad innebär det?

Tecknas mobilabonnemang för företag innebär det att företaget är juridiskt ansvarig för avtalet och inte den person som använder abonnemanget. Därmed är det företaget som betalar fakturorna och sköter all administration.

Andra punkter som karaktäriserar mobilabonnemang för företag är att det kan ingå mobil växel, att alla abonnemang samlas på samma faktura samt att det exempelvis kan vara gratis att ringa inom företaget oavsett var i världen man befinner sig. Se på de olika fördelarna och tjänsterna som företagsabonnemang erbjuder och välj det som passar behoven bäst.

Att jämföra vid val av företagsabonnemang

 • Bindningstid och uppsägningstid

  Det finns företagsabonnemang med mycket långa bindningstider. Samtidigt finns det abonnemang helt utan bindningstid och uppsägningstid. Väljs bindningstid brukar en viss rabatt kunna ges per månad.

 • Ingår mobil växel

  Antingen kan mobil växel ingå eller så betalas en mindre summa per månad för att få denna tjänst aktiverad. Kunderna ringer alltid samma nummer och ni väljer i vilken ordning de anställda ska ringas upp av växeln. Om ingen kan svara kommer kunden till en telefonsvarare.

  Flera operatörer som har mobil växel anger att det inte spelar någon roll om vissa av de anställda har annan operatör. Det går ändå att använda växelfunktionen. Finns inte mobil växel hos den operatör där du har företagets mobilabonnemang kan en extern tjänst kopplas in.

 • Extra data-SIM

  Med ett extra data-kort används samma abonnemang på flera enheter. Det är ett SIM-kort som sätts in i en läsplatta eller dator och som därmed kan ta del av surfmängden kopplad till abonnemanget. Det går däremot inte att ringa med detta extrakort.

 • Surfmängd

  Ska ni ha möten via videokonferens krävs en större surfmängd per månad. Med 50GB kan ca 7 timmar videokonferens ske per dag.

 • Fri surf utomlands

  Reser ni mycket till vissa specifika länder? Sök efter ett mobilabonnemang som har fri surf i dessa länder. Är resorna främst inom EU möter de flesta operatörer detta behov. Vid resor till andra länder kan däremot tilläggstjänster behöva tecknas som ger fri surf i dessa länder.

 • Rörligt pris – Om du bara tar emot samtal

  Inom företag kan det finnas nummer som enbart ska ta emot samtal eller som används extremt lite. I detta fall är det bättre med rörligt pris där man istället betalar för varje samtal eller meddelande. Vanligtvis kopplas ett sådant abonnemang ihop med andra företagsabonnemang som en komplett företagslösning.

 • Ring fritt inom företaget – i hela världen

  Nästan alla företagsabonnemang har fria samtal. Men det är enbart inom Sverige. Ska utlandssamtal ske kan det snabbt bli mycket dyrt. En lösning är att välja ett mobilabonnemang med fria samtal inom företaget. Det är en tjänst som exempelvis Telenor har.

 • Övriga tjänster

  Vill du att de anställda ska kunna flytta samtalen mellan mobilen, plattan och datorn? Kunna se om kollegorna är i samtal eller inte eller få tillgång till hela företagets adressbok? Genom smidiga företagslösningar skapas olika möjligheter.

 • Kundservice

  De flesta privatpersoner kan vänta till kommande vardag för att få support från kundtjänst. Men för företag kan det handla om stora värden som kan förloras om man inte snabbt får hjälp. Därmed finns det flera mobilabonnemang för företag som erbjuder företagarna kundtjänst dygnet runt.

Mobilabonnemang för egenföretagare

Är du egenföretagare är troligtvis inte mobilväxel eller samlad faktura något som behövs. En rekommendation är i detta fall att välja ett billigt mobilabonnemang med mycket god täckning (så att kunderna alltid når dig).

Därmed är skillnaden mot ett privatabonnemang mycket liten. Den enda skillnaden är att betalning sker med företagets kort eller att kostnaden faktureras till företaget istället för till dig som privatperson. I dessa fall kan även privatabonnemang vara ett alternativ.

Fördelar med mobilabonnemang för företag

 • Allt på samma faktura

  Även om det finns flera anställda som ska ha ett eget abonnemang så samlas alla kostnader på en och samma faktura. Få enkel överblick över företagets totala kostnader för mobiltelefoni och ändra abonnemanget enkelt genom att logga in på operatörens hemsida.

 • Mobilabonnemang med företagstjänster

  Det som främst skiljer företagsabonnemang mot privatabonnemang är de tilläggstjänster som kan tecknas (eller som ingår i grundpriset). Det är allt från mobil växel till att alla anställda ser tillgängligheten hos sina kollegor.

 • Nummerserie

  Kommer ni ha flera nummer inom företaget kan det vara smidigt att ha dem i nummerföljd. Det är enbart möjligt att få om företagsabonnemang tecknas.

Alternativet – Privatabonnemang

Alternativet till att teckna ett mobilabonnemang för företag är att teckna ett privatabonnemang och sedan låta företaget betala detta. Då prisskillnaden tidigare var stor mellan företagsabonnemang och privatabonnemang var det många småföretag och egenföretagare som valde detta alternativ. Idag finns däremot flera mobiloperatörer som erbjuder företagsabonnemang på liknande prisnivåer som de privata abonnemangen.