Jämför 6 mobilabonnemang från Halebop

Vanliga abonnemang Studentabonnemang Barnabonnemang Seniorabonnemang Företagsabonnemang

Villkor

Uppsägningstid: 1 mån
Spara outnyttjad data: Nej
Surf inom EU: Ja

Täckning

Mobilnät: Telia
Hastighet 3G: Upp till 10 Mbit/s
Hastighet 4G: Upp till 40 Mbit/s

Kundtjänst

Telefonnummer: Ingen telefonsupport
E-postadress:
Support via chatt: Ja
Support via Facebook: Nej

Recension av Halebop

Halebop använder Telias nät vilket innebär en mycket bra täckning. Det är även positivt att du kan köpa ny eller begagnad telefon på delbetalning via operatören. Det är få operatörer som erbjuder begagnade (därmed billigare) mobiler på delbetalning. Ytterligare en fördel är att kundtjänst har öppet dygnet runt. En nackdel är att minsta fastprisabonnemanget har 8 GB.

Halebop är perfekt för dig som: vill skicka gratis sms över hela världen, alltid kunna nå kundtjänst och söker billigt mobilabonnemang på Telias nät.

Fördelar med Halebop

 • Fria sms över hela världen
 • Mycket god täckning via Telias nät
 • Kundtjänst öppet dygnet runt
 • Köp ny eller begagnad mobil på delbetalning

Nackdelar med Halebop

 • Minst 8 GB på fastprisabonnemang

Abonnemang och priser

Halebop erbjuder fyra olika mobilabonnemang. Det som skiljer är både surfmängd och hur många samtal/SMS/MMS som ingår.

 • 2 GB - Varje månad ingår 50 samtal, 500 MMS/SMS samt 2 GB surf
 • 4 GB - Varje månad ingår 100 samtal, 1000 MMS/SMS samt 4 GB surf
 • 8 GB - Varje månad ingår fritt antal samtal/MMS/SMS och 8 GB surf
 • 30 GB - Varje månad ingår fritt antal samtal/MMS/SMS och 30 GB surf

Utöver fria samtal/MMS/SMS inom Sverige ger Halebop fria SMS till ”alla på jorden”. Skickar du mycket SMS till andra länder kan Halebop alltså vara ett av de bättre abonnemangen. Hos de flesta andra operatörerna skapar dessa SMS en extrakostnad.

Speciella rabatter

 • Periodvisa rabatter

  Halebop erbjuder regelbundet rabatter som exempelvis kan innebära att de som tecknar mobilabonnemang får ”50% mer surf under 6 första månaderna”. Besök hemsidan för att se aktuella erbjudanden.

 • Studentrabatt

  Är du över 18 år och har Mecenatkort kan du få studentrabatt. Det gäller däremot enbart på abonnemangen med fria antal samtal dvs. 8 GB och 30 GB. På dessa ges 70 kr rabatt per månad.

Spara oanvänd surf

Har du kvar surf en månad sparas denna till kommande månader. Den totala mängden som kan sparas är den mängd surf du betalar för per månad. Har du exempelvis ett abonnemang med 6 GB är det denna nivå som maximalt kan sparas.

Andra fördelar

Ingen extrakostnad inom EU/EES -Så länge du är inom EU/EES och ringer, skickar SMS/MMS eller surfar uppstår ingen extra kostnad. Det påverkar ditt abonnemang på samma sätt som om du vore hemma i Sverige.

Köp telefon och teckna abonnemang

När ett abonnemang tecknas finns möjligheten att samtidigt köpa en mobil på delbetalning. Betalningen för telefonen sker då samtidigt som abonnemanget betalas.

En fördel är Halebops flexibilitet gällande betalningsalternativ. Du väljer själv hur stort belopp du vill betala direkt när abonnemanget tecknas och hur mycket som sedan delbetalas. Dessutom går det att välja mellan 0, 12 eller 24 månaders bindningstid. Fördelen med att välja bindningstid är att man får ett bättre totalpris per månad.

Mycket ofta ingår ”något extra” när mobil köps via Halebop. Det kan vara allt från hörlurar och extra laddare till högtalare.

Det är även fördelaktigt att Halebop erbjuder försäljning av begagnade mobiler. Välj mellan ”toppskick” eller ”bra skick” och få alltid 1 månads garanti.

Bindningstider

I likhet med de flesta operatörer har Halebop ingen bindningstid på sina abonnemang. Det är därmed lika enkelt att teckna abonnemanget via hemsidan som att byta abonnemang eller säga upp det.

Väljer du däremot att köpa en mobil på delbetalning när abonnemanget tecknas är det en månads bindningstid.

Täckning

Halebop ägs av Telia och är därmed deras ”lågprismärke”. Fördelen med detta är att Halebop använder Telias nät vilket ger täckning på ställen i Sverige där en del andra operatörer inte kan leverera god täckning. Det som framförallt är fördelen är att täckning finns i stora delar av Norrland.

Här kan du hitta Halebops täckningskarta.

Kundtjänst

Via Support-sidan kan svar hittas på de flesta vanliga frågor. Önskas kontakt med kundtjänst sker detta via chat eller kontaktformulär på hemsidan. Någon kundtjänst via telefon finns alltså inte. En stor fördel är däremot att kundtjänst har öppet dygnet runt – vilket inte många andra operatörer har.

Betalningsmöjligheter

Betalning till Halebop sker med E-faktura, pappersfaktura eller Autogiro. Vid pappersfaktura tillkommer däremot kostnad på 49 kr per faktura.

Halebop har Trustpilot 3,5 i betyg hos Trustpilot
(1895 recensioner)

Skärmdump från Halebop

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Telia Company AB
Adress: Salagatan 16
Postnummer: 781 70
Ort: Borlänge
Org.nummer: 556103-4249