Jämför seniorabonnemang

Här hittar du alla mobilabonnemang för seniorer. Abonnemangen gäller för personer över 55 år och passar även pensionärer bra. Dessa abonnemang är ofta billigare än ordinarie mobilabonnemang.

Mobilabonnemang för seniorer (55+)

Flera operatörer erbjuder mobilabonnemang för seniorer. Hos bland annat Hallon och Fello är gränsen 55 år för att få teckna abonnemanget men det finns även operatörer med högre åldersgräns. Kortfattat så ger dessa abonnemang rabatter på ordinarie prisnivå.

Vad innebär det?

Om du uppfyller kraven för att vara ”senior” anger du detta när mobilabonnemanget tecknas varpå du kommer att få rabatt på abonnemanget alternativt extra surfmängd. Vad som krävs variera däremot något mellan operatörerna. Rabatten kan vara en fast summa eller en viss procentsats på ordinarie pris.

En vanlig gräns är 55 år men exempelvis Tele2 har satt gränsen på 65 år. De som däremot är medlem i SmartSenior kan teckna abonnemang hos Tele2 redan från 60 år. Det är däremot enbart ålderskrav som finns på dessa abonnemang.

Har du redan ett mobilabonnemang hos en operatör och sedan fyller år, så att du därmed uppfyller ålderskravet, kan du behöva kontakta operatöreren för att få rabatten. Ett alternativ är att säga upp abonnemanget, jämföra var bäst pris går att hitta, och teckna nytt abonnemang.

Fördelar med mobilabonnemang för seniorer

Den tydliga fördelen med mobilabonnemang som vänder sig till ”seniorer” är det lägre priset. Det är generellt det enda fördelen.

Mobilabonnemang för pensionärer – eller seniorabonnemang?

Det finns ett par olika benämningar för dessa mobilabonnemang men det är samma sak. I regel innebär det rabatterat pris på mobilabonnemanget från en specifik ålder.

Att tänka på

  • Täckningen

    Det viktigaste, i val av mobiloperatör, är täckningen. Kolla täckningskarta eller hör med grannar i området vilken operatör de har. Då alla mobiloperatörer har mobilabonnemang utan bindningstid kan du även teckna ett abonnemang och prova täckningen. Är den dålig är det bara att säga upp det och byta till annan.

  • Kundservice

    Hur vill du få hjälp om något skulle krångla? Går de bra att maila och chatta med kundtjänst eller vill du kunna få hjälp genom att ringa kundtjänst? Ett par mobiloperatörer erbjuder inte telefonsupport vilket brukar vara efterfrågat av denna kundgrupp.

Alternativet – Utan rabatt eller med minimal surf

Utan rabatt

Det som främst kännetecknar mobilabonnemang för seniorer är att operatörerna ger en viss rabatt. Har du bestämt dig för vilken operatör du vill ha och de har Seniorrabatt är det alltid fördel att välja denna rabatt. Men är du öppen för att använda vilken operatör som helst bör du istället titta på vad priset blir per månad – med eller utan seniorrabatt.

Utan, eller minimal, surf

Vid äldre åldrar är det vanligt med så kallade seniortelefoner. Telefoner med stora tydliga knappar och SOS-knapp. I detta fall efterfrågas inte surf alls, eller minimal mängd. Det billigaste alternativet brukar då vara att välja ett mobilabonnemang med minimal surfmängd. Med fria samtal, SMS och MMS går det alltid att ringa vilket skapar en säkerhet. Sök därmed efter ett så billigt fastprisabonnemang som möjligt – med eller utan seniorrabatt.