Jämför 25 mobilabonnemang från Tele2

Vanliga abonnemang Studentabonnemang Barnabonnemang Seniorabonnemang Företagsabonnemang

Villkor

Uppsägningstid: 1 mån
Spara outnyttjad data: Nej
Surf inom EU: Ja

Täckning

Mobilnät: Tele2
Hastighet 3G: Upp till 25 Mbit/s
Hastighet 4G: Upp till 50 Mbit/s

Kundtjänst

Telefonnummer: 0772-252 525
E-postadress: [email protected]
Support via chatt: Ja
Support via Facebook: Ja

Recension av Tele2

Det som kännetecknar Tele2 är främst god täckning över större delen av Sverige, Unlimited Surf till riktigt bra pris samt möjligheten att koppla in andra enheter med Datakort. Med god täckning och obegränsad surf behöver du aldrig vara orolig för att vara utan internet.

Tele2 är perfekt för dig som: Vill använda internet på flera enheter inom samma abonnemang eller är intresserad av Unlimited surf till mycket bra pris.

Fördelar med Tele2

 • Unlimited Surf till bra pris
 • God täckning
 • Datakort kan kopplas in på andra enheter

Nackdelar med Tele2

 • Surfen sparas inte
 • Lite dyrare än lågprisalternativen

Abonnemang

Hos Tele2 är det alltid fria samtal, SMS samt MMS. Det är aldrig någon bindningstid så har du valt ett abonnemang med för lite surf är det lätt att byta till ett större (eller tvärtom). De nivåer som finns att välja på är:

 • 3 GB
 • 8 GB
 • 15 GB
 • 30 GB

Unlimited – Obegränsad surf i Sverige. Inom EU/EES ingår 30 GB surf. Använd exempelvis Hot-Spot på telefonen och dela med dig av surf till surfplattor, datorer m.m.

Med Unlimited surfar du först upp 20GB. Därefter skickar du ett sms för att få 5GB extra vilket är helt gratis. Du kan fylla på hur många gånger som helst per månad.

Speciella rabatter

Unlimited Together

Logga in på ”MittTele2” och skapa en Unlimited grupp. I varje grupp kan det vara maximalt 10 personer. Är gruppen på minst 3 personer ges ca 150 kr rabatt på Unlimited-abonnemanget.

Rabatt som student

Studenter får 20% rabatt på samtliga mobilabonnemang under 24 månader. För att få teckna med rabatt krävs det att du har Mecenatkort.

Köper du en mobil via webbshoppen ges även 400 kr i rabatt.

Seniorrabatt

Är du minst 65 år får du 20% rabatt på mobilabonnemangen.

Rabatt för barnabonnemang

Har du redan ett abonnemang hos Tele2 kan du även teckna ett barnabonnemang. Det blir kopplat till samma faktura och ger ca 50 kr rabatt på det nya abonnemanget. På barnabonnemanget är betalsurf, möjlighet att köpa mer surf m.m. spärrat så att det inte ska uppstå extrakostnader.

Byt in din gamla mobil

Om du lämnar in din gamla mobil hos en Tele2-återförsäljare kan du få rabatt vid inköp av annan mobil eller mobiltillbehör. Det går däremot inte att få billigare mobilabonnemang på detta sätt.

Tele2+Comhem = Extra förmån

Är du kund hos Tele2 och Comhem kan du vara berättigad till en valfri extra förmån. Du kan då exempelvis välja mellan dubbel datamängd på mobilabonnemanget, extra datakort eller dubbel hastighet på bredbandet.

Företagsabonnemang

I likhet med ”jättarna” inom mobiltelefoni (Tre, Telia, Telenor) erbjuder Tele2 flera olika paketlösningar och tjänster för företagare. Välj mellan Rörligt pris eller Fast pris för samtal och SMS/MMS. Med Fast pris väljs 1, 7, 15, 30, 50 GB eller Obegränsad surfmängd. Tele2 rekommenderar Fast pris för företag som huvudsakligen har sin verksamhet i Sverige och Rörligt pris till de som kommer ringa mycket eller ofta befinna sig utomlands.

Kommer många utlandssamtal ske kan 1000 fria minuter läggas till inom Norden eller inom EU. Detta för en fast summa per månad. Välj mellan 0 eller 24 månaders bindningstid. Med bindningstid ges 50 kr rabatt per månad.

Som hos många operatörer kan ett extra datakort beställas vilket därmed ger tillgång till internet från dator eller surfplatta.

Önskas mer än bara ett billigt företagsabonnemang kan Tele2 hjälpa till med mobila kommunikationslösningar eller Fullservice. Med Fullservice sker leasing på företagets mobiler vilket ger mobil, abonnemang service, reparationer och kundsupport. Allt för en fast summa per månad.

Sparas surf?

Du sparar aldrig surf med Tele2. Varje månad nollställs därmed din surfmängd beroende på abonnemang. Skulle surfen ta slut går det självklart att köpa till extrasurf.

Andra fördelar

 • Fritt inom EU/EES

  Om du åker till ett land inom EU/EES gäller samma villkor som i Sverige. Med andra ord fria samtal, SMS och MMS. Även surfen fungerar som hemma. Har du Unlimited ingår däremot maximalt 30GB surf per månad i dessa länder.

 • Koppla in datakort

  För 99 kr/mån kan extra datakort beställas. Dessa är kopplade till samma abonnemang och ger därmed tillgång till internet på exempelvis en dator eller surfplatta. Ett smidigt sätt att ha internet på datorn var man än är utan att behöva koppla upp sig på osäkra offentliga nätverk.

 • Trygghetsavtal

  Trygghetsavtal är en försäkring som exempelvis ger dig en likvärdig telefon vid stöld, ersättning vid skador och funktionsfel samt ersättning om någon obehörig använt telefonen och kostnader uppstått. Försäkringen kan tecknas när mobilen köps men även vid senare tillfällen.

Köp telefon och teckna abonnemang

Mobiler kan köpas på delbetalning både av dig som redan är kund hos Tele2 och dig som tecknar ett nytt abonnemang. Välj mellan att delbetala telefonen i 0, 6, 12 eller 24 månader.

Någon rabatt ges däremot inte om abonnemang tecknas samtidigt. Fördelen är istället att du kan köpa en mobil på delbetalning och betala allt på samma faktura.

Bindningstider

Tele2 var en av de första operatörerna att ta bort bindningstiden. Idag är det mer regel än undantag att mobilabonnemang är utan bindningstid.

Uppgradering till ett större abonnemang kan ske när som helst. Vill du välja ett mindre abonnemang kan detta ske ”tidigast 30 dagar efter senaste bytet”. Därmed kan man säga att de har en slags uppsägningstid på 30 dagar.

Täckning

Tele2 har ett mobilnät som täcker ”90% av Sveriges yta och hela 99,9% av vår befolkning”. Det är därmed enbart delar av Norrlands inland som inte har täckning från denna operatör.

Hitta Tele2s täckningskarta här.

Kundtjänst

Genom att logga in på ”Mitt Tele2” kan du se fakturor, samtalshistorik, dataförbrukning m.m. Under Support finns även en mycket utbyggd FAQ-avdelning.

Vill du nå kundtjänst kan du välja på chat, Facebook, telefon eller mail. Kundtjänst har öppet på vardagar 8 - 19 och på lördagar/söndagar/helgdagar 9 - 15. Ännu ett alternativ är att gå in till en Tele2-butik eller någon återförsäljare åt operatören.

Betalningsmöjligheter

Tele2 är mycket flexibla gällande hur betalning kan ske. Enklast är E-faktura, Autogiro eller kortbetalning. Det är även möjligt att betala fakturorna via appen som kan laddas hem till Android eller iOS.

Tele2 har Trustpilot 1,2 i betyg hos Trustpilot
(930 recensioner)

Skärmdump från Tele2

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Tele2 AB
Adress: Salagatan 16
Postnummer: 111 30
Ort: Stockholm
Org.nummer: 556410-8917