Jämför 17 mobilabonnemang från Telenor

Vanliga abonnemang Studentabonnemang Barnabonnemang Seniorabonnemang Företagsabonnemang

Villkor

Uppsägningstid: 1 mån
Spara outnyttjad data: Nej
Surf inom EU: Ja

Täckning

Mobilnät: Telenor
Hastighet 3G: Upp till 10 Mbit/s
Hastighet 4G: Upp till 40 Mbit/s

Kundtjänst

Telefonnummer: 020-222 222
E-postadress: [email protected]
Support via chatt: Ja
Support via Facebook: Nej

Recension av Telenor

Telenors fördelar passar främst för dig som önskar större surfmängd. Väljs minst 30 GB ingår exempelvis sparad surf i en månad vilket annat kostar extra. Stor surfmängd är även fördelaktigt med Telenor Familj där alla familjemedlemmar delar på samma surfpott. Andra fördelar är gratis surf i ca 40 länder samt att du kan byta till ny mobil varje år via Telenor Change.

Telenor är perfekt för dig som: Surfar väldigt mycket eller söker flexibelt familjeabonnemang där ni delar på surfen.

Fördelar med Telenor

 • Familjeabonnemang
 • Fri surf i 41 länder
 • Få ny telefon varje år

Nackdelar med Telenor

 • Lite dyrare än lågprisalternativen
 • Har få rabatter

Abonnemang

Telenor erbjuder sex nivåer på surfmängd. Det är även surfmängden som framförallt skiljer abonnemanget åt då det alltid ingår fria samtal/sms/mms inom Sverige. Men det finns även vissa andra skillnader.

 • 3 GB – Minsta surfmängden som kan väljas. För 29 kr per månad sparas surfen en månad.
 • 8 GB – Passande abonnemang för dig som surfar ”då och då”. För 29 kr per månad sparas surfen en månad.
 • 15 GB – För dig som streamar en del. För 29 kr per månad sparas surfen en månad.
 • 30 GB – Surfen sparas gratis en månad. Det populäraste abonnemanget hos Telenor.
 • 70 GB – Surfen sparas gratis en månad.
 • Obegränsat – Ha tillgång till obegränsad surf! Ett passande alternativ för dig som surfar extremt mycket eller som grund i ett familjeabonnemang.

Telenor Familj

Telenor Familj är ett mobilabonnemang som kan användas av upp till åtta personer. Ett abonnemang där du själv väljer hur många GB surf som ska ingå och som sedan fördelas mellan de olika registrerade numren inom abonnemanget. En faktura, en surfmängd, ett abonnemang.

Fördelelen är du lättare får överblick över familjens abonnemang, att surfen kan fördelas samt att priset blir lägre än om varje person haft eget abonnemang. Dessutom ringer du gratis till alla andra familjemedlemmar oavsett var de befinner sig i världen.

Speciella rabatter

 • Telenor-Kombo

  Om du har mobilabonnemang och bredband hos Telenor får du välja en gratis uppgradering i en av dessa tjänster. Det kan därmed ge mer surfmängd på mobilabonnemanget eller snabbare bredband. Har du även TV från Telenor får du välja två gratis uppdateringar.

Företagsabonnemang

Telenor har anpassade abonnemang och mobila lösningar både för de små företagen (upp till 19 personer) mellanstora (20 - 100 personer) och de stora (över 100 personer). Paketlösningar som är anpassade till företagens storlek.

I grunden finns ett företagsabonnemang med fria samtal/SMS/MMS samt surfmängd på 2,10, 50 eller 100 GB. Men utöver det ingår Telenor One X vilket är ett smidigt kommunikationsverktyg med mobil växel och möjlighet att se om kollegorna är tillgängliga för samtal eller inte.

Telenor erbjuder även extra SIM-kort för data som kan användas i dator eller surfplatta och ge tillgång till internet. Extra smidigt för de som är på resa. Dessutom kostar det inget extra att surfa i 41 länder. Samtal till andra inom företag är alltid gratis – oavsett var ni befinner er.

En stor fördel med företagsabonnemang hos Telenor är de har en kundservice som är öppen dygnet runt. Abonnemangen kan tecknas oavsett företagsform.

Spara oanvänd surf

Den surfmängd som inte används sparas i en månad. Det är visserligen bra att surfen sparas men det finns operatörer som erbjuder att surfmängden sparas betydligt längre än enbart en månad.

Detta gäller dessutom enbart för dig som har abonnemang med 30 GB eller 70 GB. Har du istället 3,8 eller 15 GB abonnemang kostar det 29 kr per månad att ha denna tjänst.

Andra fördelar

Telenor Change

Har du köpt en mobil på delbetalning via Telenor har du möjligheten att byta till en nyare modell efter 12 månader via tjänsten ”Telenor Change”. Delbetala ett år, lämna in telefonen och få en ny och få en ny delbetalning på 24 månader. Efter ytterligare 12 månader kan ännu ett byte ske osv.

På detta sätt har du en alltid en ny modell utan att behöva höja månadskostnaden eller betala tillbaka hela delbetalningen på din tidigare telefon.

För att kunna byta in din mobil krävs det däremot att den är fullt fungerande och i gott skick. Detta eftersom Telenor sedan kan sälja den som begagnad. Om du däremot har tecknat försäkringen ”Trygg 48” kan telefonen lämnas in oavsett skick. Försäkringen ger fördelar och ekonomiskt skydd i likhet med andra mobilförsäkringar.

Du kan se via appen om du har Telenor Change.

Trygg 48 ingår i 2 månader gratis

När du köper en mobil eller en surfplatta via Telenor ingår en gratisperiod på två månader med deras mobilförsäkring ”Trygg 48”. Därefter väljer du själv om den ska förlängas eller inte. Försäkringen gäller i hela EU och ger ersättningsmobil inom 48 timmar, ersättning vid stöld m.m.

Gratis surf i 41 länder

I hela EU och i USA uppkommer ingen extrakostnad för att surfa med mobilen. Mycket uppskattat på semestern eller affärsresan.

Köp telefon och teckna abonnemang

Via hemsida går det att köpa ett stort antal olika mobiler. En fördel är att du kan välja på helt ny mobil eller en fullt fungerande begagnad. Ny mobil kan köpas både av dig som redan är kund hos Telenor och dig som tecknar ett nytt abonnemang hos dem. Delbetalningen sker sedan på 24 månader och betalas i samband med att abonnemangsavgiften betalas.

I och med att det går att köpa begagnade mobiler och delbetala på 24 månader går det att få ny mobil för under 50kr per månad.

Bindningstider

Telenor har ingen bindningstid på sina abonnemang. Det är därmed mycket enkelt att byta mellan de olika abonnemang som operatören erbjuder alternativt säga upp det.

Däremot är uppsägningstiden en månad.

Täckning

3G-täckningen är mycket god i stora delar av Sverige upp till Uppsala. I Norrland är det däremot enbart vid östkusten som bra täckning kan erbjudas. Med 4G ges däremot betydligt bättre täckning även i norra delarna av Sverige.

Täckningskartan kan hittas här.

Kundtjänst

På sidan ”Kundservice” hittas de flesta av de vanliga frågorna kring allt från abonnemang och fakturor till tekniska problem. Kundtjänst nås via telefon, chat eller kontaktformulär på hemsidan samt via Telenors butiker. Kundtjänst är öppet 8 - 19 på vardagar och 9 - 17 på helger.

Betalningsmöjligheter

När mobilabonnemanget tecknas väljs valfritt betalningsalternativ. Detta kan även mycket lätt ändras i efterhand. De betalningsalternativ som finns är E-faktura, Autgiro, pappersfaktura och Swish.

Telenor har Trustpilot 1,3 i betyg hos Trustpilot
(1615 recensioner)

Skärmdump från Telenor

Företagsuppgifter

Företagsnamn: TELENOR SVERIGE AB
Adress: Katarinavägen 15
Postnummer: 116 88
Ort: Stockholm
Org.nummer: 556421-0309