Jämför 12 mobilabonnemang från Telia

Vanliga abonnemang Studentabonnemang Barnabonnemang Seniorabonnemang Företagsabonnemang

Villkor

Uppsägningstid: 1 mån
Spara outnyttjad data: Nej
Surf inom EU: Ja

Täckning

Mobilnät: Telia
Hastighet 3G: Upp till 10 Mbit/s
Hastighet 4G: Upp till 40 Mbit/s

Kundtjänst

Telefonnummer: 90200
E-postadress:
Support via chatt: Nej
Support via Facebook: Nej

Recension av Telia

Telia har Sveriges bästa mobilnät (enligt P3) samt landets bästa täckning. Det är operatörens två största fördelar. Med både abonnemang med rörligt och fast pris, många olika nivåer på surfmängd samt barn-, och ungdomsabonnemang har de även mycket stort utbud att välja mellan.

Prismässigt ligger de högre än många av dess konkurrenter. Men samtidigt har de gratis surf på social media samt ett flertal rabatter att använda.

Telia är perfekt för dig som: Söker riktigt stabilt mobilnät med Sveriges bästa täckning

Fördelar med Telia

 • Fri surf på sociala medier
 • Sveriges bästa täckning*
 • Har familjeabonnemang

Nackdelar med Telia

 • Dyrt
 • Få unika fördelar

Abonnemang

Som de allra flesta mobiloperatörer erbjuder Telia fria samtal/SMS/MMS. Det sker via abonnemanget ”Mobil Komplett”. Du väljer alltså enbart hur mycket surf som ska ingå. Skulle det ta slut finns alltid möjligheten att köpa till extrasurf. Hos Telia finns flera olika nivåer att välja på:

 • 0,2 GB
 • 2 GB
 • 6 GB
 • 20 GB
 • 40 GB
 • 60 GB
 • 100 GB

Barnabonnemang

Abonnemang som enbart kan tecknas till ett familjeabonnemang (se nedan). Här ingår fria samtal till tre nummer samt 1 GB surf och fri surf på social media. Övriga samtal kostar 2kr/st.

Mobilabonnemang med rörligt pris

Telia är en av de få operatörerna som även erbjuder mobilabonnemang med rörligt pris. Utöver månadsavgift betalas öppningsavgift och samtalsavgift. Kostnaden är däremot samma som abonnemanget med fast pris och 0,2 GB i surf. Därmed är det svårt att se någon specifik fördel med att välja rörligt pris.

Familjeabonnemang

Låt upp till fem personer dela på samma abonnemang. Det ger en faktura och bättre överblick samtidigt som priset per person blir lägre mot enskilda abonnemang. Som minst krävs 20 GB i abonnemanget och som mest kan 100 GB väljas. Välj själv hur surfen ska fördelas mellan de olika nummer som är registrerade inom abonnemanget.

Utöver månadskostnaden tillkommer en engångskostnad (uppstartskostnad) på 299 kr. Prismässigt ligger Telia betydligt högre än lågprisabonnemangen. För lägre kostnad kan Halebop väljas vilka använder Telias nät. Däremot har Telia vissa fördelar (exempelvis familjeabonnemang) som inte Halebop har.

Speciella rabatter

 • Familjeabonnemang

  Ett abonnemang med flera nummer. Smidigt och enkelt och framförallt billigare än om varje familjemedlem skulle ha eget abonnemang. Läs mer om familjeabonnemang ovan.

 • Kombirabatt

  Har du fastprisabonnemang samt bredband hos Telia får du gratis välja en uppgradering. Detta mellan mer surf till mobilabonnemanget, högre hastighet på bredbandet eller ett mobilt bredband.

 • Studentrabatt

  Om du är 18 - 27 år kan du få Telias ungdoms- och studentrabatt. Oavsett abonnemang (med minst 6GB surf) ger det 50 kr rabatt.

Företagsabonnemang

Telia erbjuder kompletta mobila lösningar för företag – oavsett storlek. De surfmängder som kan väljas är 2, 10, 30, 60 och 120 GB. Väljs bindningstid på 24 månader ges 50 kr/mån i rabatt. Utöver det kan samlingsrabatt ges. Är det flera anställda som har abonnemang hos Telia kan upp till 28% rabatt ges på abonnemangskostnaden.

I likhet med flera andra operatörer erbjuds mobil växel som gör det enkelt att hantera alla inkommande samtal.

En fördel med Telia är att företagskunder får en ”personlig tekniker” som gratis hjälper till med tekniska frågor kring abonnemanget. Att alltid ha samma kontaktperson är en trygghet och skapar kontinuitet i kommunikationen. Denna tekniker kan även hjälpa till med produkter som inte kommer från Telia. Men i detta fall uppstår en timdebitering.

Den absolut enklaste lösningen är ”Mobil som tjänst”. En helhetslösning som innefattar hårdvara, support och service och som självklart kan skalas upp om flera anställda ska få mobil.

Spara surf

Den surf du inte använder en månad sparas alltid förutsatt att du har abonnemang med minst 2 GB. Totalt kan maximalt 100 GB sparas. Någon tidsbegränsning finns inte så surfen finns kvar så länge som du har kvar abonnemanget.

Andra fördelar

Fri surf på social media inom EU/EES - Oavsett om du är i Sverige eller annat land inom EU/EES kan du surfa på social media utan att detta påverkar din surfpott.

Telia Försäkring - För 129 kr per månad kan en mobilförsäkring tecknas. Det ger ett extra ekonomiskt skydd utöver hemförsäkringen. Försäkringen har låg självrisk och aldrig något åldersavdrag.

Köp telefon och teckna abonnemang

Telia har ett mycket stort utbud av mobiler som kan köpas med eller utan abonnemang. Genom att välja bindningstid på abonnemanget ges rabatt på telefonen. Det är inte ovanligt att du kan få rabatt på ett par tusenlappar på en telefon som kostar 8–10 000 kr.

Passa på att byta in din gamla mobil och få en viss rabatt på köpet av den nya. Ange IMEI-numret i kassan och få direkt ett förslag på vad din mobil är värd.

Bindningstider

Telia erbjuder både mobilabonnemang utan bindningstid samt de med upp till 24 månaders bindningstid. Det är framförallt vid specifika erbjudanden som bindningstiden uppstår.

Uppsägningstiden är 30 dagar. Från att du säger upp avtalet kommer du alltså behöva betala för kommande 30 dagar.

Täckning

Den största fördelen med Telia är täckningen och den höga kvalitén på mobilnätet. På flera ställen i Sverige (främst Norrland) är det enbart Telia som ger godkänd täckning. Detta gäller då både för 3G och 4G.

I oberoende tester har Telia bästa mobilnätet i Sverige. I testet 2017 ansåg testföretaget P3 att Telia ”gått från jättebra till superbra”.

Kundtjänst

Med guider samt ett stort antal frågor och svar hittas svaren på det mesta under sidan ”Support”. Den kund som vill komma i kontakt med kundtjänst kan göra det via telefon, mail eller en chatfunktion på hemsidan. Det är även möjligt att skicka ett brev eller besöka någon av de butiker och återförsäljare som finns över hela landet. Gällande antalet kommunikationsvägar är Telia bland de bästa mobiloperatörerna.

Betalningsmöjligheter

Betalning kan ske via faktura, E-faktura, QuickPay eller Autogiro. Genom QuickPay ges möjlighet att betala med kort, Swish, Paypal och flera andra betalningsalternativ.

Köper du en mobil via Telia kan du även välja delbetalning. Detta förutsatt att du har abonnemang eller kontantkort hos operatören. Då delbetalningen kan lägga upp på upp till 36 månader kan mobiler köpas med låg månadskostnad.

Telia har Trustpilot 1,2 i betyg hos Trustpilot
(2372 recensioner)

Skärmdump från Telia

Företagsuppgifter

Företagsnamn: Telia Sverige AB
Adress: Salagatan 16
Postnummer: 973 22
Ort: Luleå
Org.nummer: 556430-0142