Jämför 4 mobilabonnemang från Telness

Vanliga abonnemang Studentabonnemang Barnabonnemang Seniorabonnemang Företagsabonnemang

Villkor

Uppsägningstid:
Spara outnyttjad data: Nej
Surf inom EU: Ja

Täckning

Mobilnät: Telia
Hastighet 3G: Upp till 10 Mbit/s
Hastighet 4G: Upp till 40 Mbit/s

Kundtjänst

Telefonnummer: Ingen telefonsupport
E-postadress: Ingen mailsupport
Support via chatt: Ja
Support via Facebook: Nej

Recension av Telness

Med företagsabonnemang från Telness ges tillgång till mobil växel och en mycket enkel administration av företagets samtliga mobilabonnemang. Med växel kan ingående samtal kopplas till den medarbetare som för tillfället kan svara. Det är enkelt, digitalt och prisvärt. Helt utan bindningstider eller uppsägningstider.

Fördelar med Telness

  • Hela företagets mobilkostnad på en enda faktura
  • Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid
  • Mobil växel som tillval
  • Pengarna tillbaka om du inte är nöjd

Nackdelar med Telness

  • Går ej att betala med autogiro eller kort
  • Telefonsupport enbart på vardagar

Abonnemang

När abonnemanget tecknas väljer du vilken surfmängd som ska ingå. Detta kan enkelt ändras senare genom att logga in på hemsidan. De surfmängder som går att välja på är:

  • 2 GB
  • 10 GB
  • 30 GB
  • 100 GB

Du väljer själv vad varje abonnemang ska heta vilket skapar tydlig överblick på den samlingsfaktura som månadsvis skickas ut. Därmed kan du exempelvis teckna ett abonnemang för ”Receptionen” och en för ”Butiken”. Alla abonnemang presenteras tydligt via hemsidan där du även enkelt ändrar, lägger till eller säger upp de olika nummer som ingår.

Spara Surf

Oanvänd surf sparas så länge som ni har kvar abonnemanget hos Telness. Detta oavsett hur mycket surf som sparas eller hur länge som detta sker.

Andra fördelar

Växelnummer

Är ni flera inom företaget är ett växelnummer en stor fördel. Ett enda nummer ges ut till kunderna och när de ringer detta kommer växeln att koppla samtalet till den av er inom företaget som för tillfället kan svara. Det är ni själva som väljer vilken prioriteringsordning som växeln ska koppla samtalet. Självklart ingår även en telefonsvarare som tar emot de samtal som ni inte har möjlighet att svara på.

Alla anställda behöver inte ha mobilabonnemang från Telness för att kunna vara inkopplad på denna mobila växel. Det räcker med att minst en har Telness och tecknar tillägget ”Växelnummer”.

Extra data-simkort

Till alla abonnemang går det att teckna extra data-simkort för 29kr/månaden. Dessa kort kan exempelvis användas i en surfplatta eller dator för att ge tillgång till internet. Den surfmängd som används belastar därmed det ordinarie abonnemanget. En mycket smidig lösning för att alltid ha tillgång till säkert internet på datorn.

Samma pris inom andra EU-länder

Befinner du dig i ett annat EU-land gäller samma priser som i Sverige. Du kan alltså både ringa och skicka meddelanden gratis samt surfa utan att det tillkommer någon kostnad. Samtal och SMS/MMS från Sverige till annat EU-land innebär däremot kostnad för utlandssamtal.

Påminner om du har bindningstid hos konkurrent

Har du ett företagsabonnemang idag med bindningstid hos annan mobiloperatör? Ange på Telness hemsida när bindningstiden löper ut och få automatiskt SIM-kort får Telness en vecka innan. Därmed är du säker på att inte glömma bort att byta till billigare operatör.

Pengar tillbaka om du inte är nöjd

Skulle du av någon anledning inte vara nöjd med Telness bjuder de på senaste månadens fasta avgifter. Därmed går det att prova mobiloperatören en månad och inte betala en krona om man inte är nöjd och fortsätter.

Kommande fördelar

Telness utvecklar och förbättrar sin tjänst löpande. På hemsidan anges några av de tjänster som kommer är:

Två nummer på samma telefon

En telefon med två olika nummer möjliggör att både jobbsamtal och privata samtal går till samma telefon. Bättre än att ha två mobiler med sig på jobbet.

Privata kostnader på privata kortet

Använd samma telefon oavsett om det är arbetstid eller fritid. Välj själv om extrakostnader ska belasta företaget eller dig som användare.

Telness har enbart företagsabonnemang. Någon försäljning av mobiler finns inte.

Bindningstider

Till skillnad mot vissa andra mobiloperatörer har Telness varken bindningstid eller uppsägningstid på företagsabonnemanget. En klar fördel då du snabbt kan byta om du hittar bättre alternativ.

Täckning

Telness är en av de mobiloperatörer som valt att använda Telias nät. Därmed ges ”snabb och pålitlig uppkoppling” över hela Sverige.

Se Telness täckningskarta här.

Kontakt

På hemsidan anges att ”Vi svarar oftast på under en minut”. Det kan vara en av orsakerna till att 97% av kunderna ger Telness högsta eller näst högsta betyg.

Ett flertal frågor och svar hittas på hemsidan och vill du komma i kontakt med kundservice kan det ske via chat på hemsidan, telefon (vardagar 9-17) eller genom att fylla i ett formulär.

Betalning

En av fördelarna med företagsabonnemang är att alla abonnemang presenteras på samma faktura. Du väljer om du vill få fakturan via E-faktura, digital faktura till mail eller pappersfaktura. Oavsett så tillkommer ingen fakturaavgift. Någon betalning via autogiro eller kort går däremot inte att välja vilket är önskvärt av vissa företag.

Telness har Trustpilot 4,8 i betyg hos Trustpilot
(393 recensioner)

Skärmdump från Telness

Företagsuppgifter

Företagsnamn:
Adress:
Postnummer:
Ort:
Org.nummer: