Jämför 18 mobilabonnemang från Tre

Vanliga abonnemang Studentabonnemang Barnabonnemang Seniorabonnemang Företagsabonnemang

Villkor

Uppsägningstid:
Spara outnyttjad data: Nej
Surf inom EU: Ja

Täckning

Mobilnät: Tre
Hastighet 3G: Upp till 17 Mbit/s
Hastighet 4G: Upp till 34 Mbit/s

Kundtjänst

Telefonnummer: Ingen telefonsupport
E-postadress: Ingen mailsupport
Support via chatt: Nej
Support via Facebook: Nej

Recension av Tre

Tre utmärker sig främst genom att ha en rad fördelar för dig som reser utomlands. Musiktjänster påverkar inte datamängden, surfa fritt inom EU och med 3Världen surfar du fritt i ytterligare 50 länder. Köper du en telefon och väljer större abonnemang ingår även Resepaketet.

Andra fördelar är att du kan dela med dig av din surf till andra med Tre, att du kan få ny mobil varje år samt att lägre pris ges vid val av bindningstid. Lite dyrare än lågprisabonnemangen men då får du även ”mycket mer” – framförallt för dig på resa eller om du ofta ringer utomlands.

Tre är perfekt för dig som: Vill surfa gratis på resan, kunna dela med dig av surf eller väljer längre bindningstid för att få billigare abonnemang och andra fördelar.

Fördelar med Tre

 • Surfa gratis inom EU + 50 länder (3Världen)
 • Mycket bra för dig som åker utomlands
 • Ge surf till vänner med samma operatör

Nackdelar med Tre

 • Får ej spara surf
 • Lite dyrare än lågprisalternativen

Abonnemang

Hos Tre finns sex olika mobilabonnemang att välja på. De flesta har obegränsat antal samtal/SMS/MMS vilket därmed gör att enbart surfmängden skiljer dem åt.

 • 2 GB - 100 minuter SMS/MMS ingår per månad
 • 5 GB – Obegränsat antal samtalsminuter/SMS/MMS
 • 10 GB - Obegränsat antal samtalsminuter/SMS/MMS
 • 25 GB - Obegränsat antal samtalsminuter/SMS/MMS
 • 50 GB - Obegränsat antal samtalsminuter/SMS/MMS
 • Obegränsat - Obegränsat antal samtalsminuter/SMS/MMS samt surfmängd. Vid surf inom ”3 Världen” är en gräns satt till 60 GB per månad.

Utöver att välja hur många GB surf som önskas kan du även välja på 0, 12 eller 24 månaders bindningstid. Fördelen i att välja bindningstid är att du får rabatt på abonnemangskostnaden. Däremot är rabatten oftast lika stor om du väljer 12 eller 24 månades bindningstid. Rabatten är ungefär 50 kr per månad.

En annan fördel med att välja abonnemang är att ”3 Världen” ingår vid surfmängd på minst 10GB. Utöver fri surf inom EU gäller detta även i över 50 ytterligare länder. Detta upp till 60 GB per månad eller vald surfmängd.

För att kunna köpa mobil på delbetalning krävs även abonnemang med 24 månaders bindningstid.

Speciella rabatter

Dela surf - Tjänsten ”Dela surf” är visserligen ingen specifik rabatt. Men genom att Tre erbjuder detta kan man exempelvis inom familjen dela med sig av surf från ett abonnemang med stor surfmängd till ett med mindre surfmängd. Det blir billigare än att alla ska ha stor surfmängd.

Återvinn mobilen - Gå till en 3-butik och lämna in den telefon du inte längre behöver. Den värderas och du kan sedan avgöra om den ska lämnas in så att du får en lägre månadskostnad på abonnemanget. Pengarna kan annars doneras till Barncancerfonden.

Företagsabonnemang

Företagsabonnemangen hos Tre har 24 månaders bindningstid och 3 månaders uppsägningstid. Men tack vare bindningstiden ges 50 kr rabatt per månad mot ordinarie kostnad.

De nivåer på surfmängd som kan väljas är 2, 7, 15, 35, 65 GB och Obegränsat. Väljs 35 eller 65 GB alternativt Obegränsat ingår 3Världen Företag gratis. En tilläggstjänst som innebär att ni kan surfa, ringa och skicka meddelande för samma pris som i Sverige i ca 80 länder. Utöver det ingår 600 samtalsminuter samt 3000 SMS per månad från Sverige till hela EU plus de 80 länder som ingår i tjänsten.

Det är även möjligt att köpa mobiler från Tre i samband med att abonnemang tecknas. Därmed skapas en tydlig månadskostnad för mobil och abonnemang per månad.

Tre är en av de operatörer som har ett mycket stort utbud av företagsrelaterade tjänster. Här går det exempelvis att teckna en mobil växel och mobila betalningslösningar.

Är du osäker på om Tre har tillräckligt bra täckning eller om deras lösning skulle passa ditt företag? Beställ gratis deras ”3Test-SIM”. Det fungerar en månad och är helt utan förpliktelser.

Går det att spara surf?

Det går inte att spara surf som inte används vilket kan ses som en nackdel.

Tar surfen slut kan du köpa till detta alternativt be om surf av en vän som har abonnemang hos Tre. Läs mer nedan under ”Andra fördelar”

Andra fördelar

 • Surfa inom hela EU

  Om du använder din surf inom EU uppstår ingen extrakostnad. Samma datamängd kommer att gå åt som om du surfat hemma. Teckna abonnemang med 3Världen och få samma fördel i ca 50 länder.

 • Fri musik

  Musiktjänster så som Spotify, Deezer och SoundCloud påverkar inte datamängden på abonnemanget. Lyssna därmed hur mycket du vill!

 • Ge surf till andra

  Har din vän slut på surf? Dela med dig av din! Ett smidigt sätt att skicka surf till familjemedlemmar, kompisar eller som födelsedagspresent.

 • Skänk data till UNHCR

  Har du mer surf än du behöver en månad? Ge bort den till UNHCR! Genom att logga in på ”Mitt Tre” går det att donera delar av sin surfmängd vilket innebär att totalt maximalt 50 kr kan doneras till UNHCR varje månad. Ge pengar till välgörande ändamål – utan att betala en krona extra.

 • 3Upgrade

  Delbetala en ny iPhone över 24 månader men byt in den mot en nyare modell redan efter 12 månader. Ett nytt avtal skrivs på 24 månader men självklart kan du efter 12 månader byta upp dig igen. En tjänst som gör att du alltid har nya modeller.

 • Försäkring

  Via Tre kan 3Försäkring samt 3Försäkring Express tecknas. Försäkringar som kompletterar hemförsäkringen och ger ersättning vid skada eller förlust. Väljs ”Express” ges reparation eller ersättningstelefon senast kommande arbetsdag.

Köp telefon och teckna abonnemang

Ska mobilabonnemang tecknas samtidigt som en mobil köps krävs 24 månaders bindningstid på abonnemanget. I detta fall kan en mängd olika mobiler väljas. Månadskostnaden för mobilen och abonnemanget bakas ihop och betalas därmed tillsammans.

Bonuspaket ingår

Köper du telefon och tecknar abonnemang med 10 GB upp till Obegränsad surf ingår 3Världen som gör att du surfar i ca 50 länder (utöver EU) utan att extrakostnad uppstår. Väljs abonnemanget 25 GB upp till Obegränsat ingår även Resepaketet som innehåller väggkontakter i olika standarder, laddare, powerbank, hörlurar m.m.

Bindningstider

När abonnemanget tecknas väljer du på 0,12 eller 24 månaders bindningstid. Genom att välja bindningstid ges lägre pris, möjlighet att köpa till telefon samt tjänsten ”3Världen”. Trivs du med Tre finns alltså en fördel att välja bindningstid för att spara en hel del. Uppsägningstiden är en månad.

Är du osäker på operatören kan det vara bättre att betala lite mer per månad men känna sig fri att säga upp avtalet när som helst.

Täckning

Via hemsidan går det att se vilken täckning som gäller över olika delar i Sverige. Överlag är det mycket bra täckning upp till Uppsala/Gävle men i norra delarna av Dalarna samt stora delar av Norrland är täckningen sämre. Kring städerna vid östkusten finns täckning men i övrigt är det dålig täckning norrut. För Norrland rekommenderas istället Telia eller Haleop (som går på Telias nät)

Till täckningskarta för Tre.

Kundtjänst

På Community.tre.se går det både att skriva och besvara frågor. Ett smidigt community där du kan få tips av andra Tre-kunder.

Vill du ha personlig kontakt med kundservice sker det via telefon, chat via hemsidan, deras butiker eller mail.

Betalningsmöjligheter

Betalning sker bäst via kortbetalning, direktbetalning via bank, E-faktura eller Autogiro med SMS-notifiering. Det går även att välja pappersfaktura, Autogiro med pappersfaktura eller Kivra. Men i dessa fall kostar det 49 kr per månad.

Tre har Trustpilot 1,4 i betyg hos Trustpilot
(860 recensioner)

Skärmdump från Tre

Företagsuppgifter

Företagsnamn:
Adress:
Postnummer:
Ort:
Org.nummer: