Jämför 6 mobilabonnemang från Vimla

Vanliga abonnemang Studentabonnemang Barnabonnemang Seniorabonnemang Företagsabonnemang

Villkor

Uppsägningstid: 0 mån
Spara outnyttjad data: Ja, upp till 100 GB
Surf inom EU: Ja, upp till 10 GB/mån

Täckning

Mobilnät: Telenor
Hastighet 3G: Upp till 10 Mbit/s
Hastighet 4G: Upp till 40 Mbit/s

Kundtjänst

Telefonnummer: Ingen telefonsupport
E-postadress: [email protected]
Support via chatt: Ja
Support via Facebook: Nej

Recension av Vimla

Är Vimla ”Sveriges mest användarvänliga mobiloperatör” som de själva hävdar? Det beror självklart på vad man lägger in i användarvänlighet men de har varken bindningstid eller uppsägningstid och en mycket enkel hantering av abonnemanget via ”Mina Sidor”. Dessutom är priserna bland de lägre och kan bli riktigt låga om du bjuder in familjemedlemmar eller vänner till Vimla.

Vimla är perfekt för dig som: vill ha ett användarvänligt lågprisalternativ där du sparar surfen månad till månad.

Fördelar med Vimla

 • Lågprisabonnemang som med rabatter kan bli billigast i Sverige
 • Flera olika betalningsmöjligheter
 • Varken bindningstid eller uppsägningstid

Nackdelar med Vimla

 • Ej support via telefon
 • Går ej att köpa mobil på delbetalning

Abonnemang och priser

Vimla har mycket enkla abonnemangsformer. Alla abonnemang har fria samtal, SMS och MMS. Det som skiljer dem mot varandra är därmed bara hur mycket surfmängd som önskas. De nivåer som kan väljas är:

 • 2 GB
 • 6 GB
 • 15 GB
 • 50 G

(Är du under 18år, 55+ eller student erbjuds 6,10 eller 25 GB)

I likhet med andra operatörer erbjuder Vimla sina kunder att köpa till surf de månader som potten tar slut. Det bästa ekonomiska valet är däremot att hitta ett abonnemang där mängden surf inte behöver fyllas på.

Speciella rabatter

 • Halva priset tre första månaderna

  När ett mobilabonnemang tecknas hos Vimla ges 50% rabatt under de tre första månaderna.

 • Barn/Student/55+

  Är du under 18 år, student eller över 55 år kan du få en viss rabatt på abonnemanget. När det tecknas via hemsidan klickar du i rutan vid texten ”Under 18år Student? 55+?”.

  I detta fall får du antingen rabatt på abonnemanget eller möjligheten att få större surfmängd. Ett abonnemang med 6GB sänks exempelvis från 160 kr till 100 kr/mån.

  Om du väljer denna rabatt kan däremot inte Vimlas minsta eller största abonnemang väljas. Du kan därmed varken välja 2 eller 50 GB. Valbar surfmängd är alltså 6, 10 och 25 GB. Att de ger rabatt är självklart en fördel men önskas ett riktigt litet eller riktigt stort abonnemang får rabatten väljas bort.

 • Paus på abonnemanget

  Oavsett orsak går det att lägga paus på mobilabonnemanget vilket gör att det varken kan användas eller kostar pengar under denna period. Men du behåller numret och kan aktivera det när du själv vill. Ett sätt att spara pengar om du exempelvis ska ut och resa utomlands under ett par månader och tänker köpa lokala kontantkort för att ringa hem.

 • Tipsrabatt

  Har du Vimla och är nöjd med operatören? Berätta för en vän eller familjemedlem om Vimla och be dem klicka sig in på hemsidan via din länk. Om personen tecknar ett abonnemang får du 10 kr rabatt på ditt abonnemang per månad vilket även din vän får. På detta sätt kan du få ner din månadskostnad till 0 kr /mån.

Spara oanvänd surf

En tydlig fördel med Vimla är att surfen som inte används en månad sparas till kommande månader. Detta upp i 12 månader. Visserligen finns en gräns att man maximalt kan spara 100GB men den är väl tilltagen och knappast en gräns som många kommer upp till.

Andra fördelar

Vimla erbjuder mycket enkla mobilabonnemang utan en mängd specialtjänster eller tillägg. Dess fördel är framförallt priset och att de inte har bindningstid. Några andra specifika fördelar finns inte.

Köp telefon och teckna abonnemang

Det går enbart att teckna mobilabonnemang hos Vimla. Någon försäljning av mobiltelefoner finns alltså inte i motsats mot hos många andra mobiloperatörer. De som vill delbetala en mobil via en mobiloperatör får därmed välja någon av Vimlas konkurrenter.

Bindningstider

Vimla har varken bindningstid eller uppsägningstid. En klar fördel då man därmed bara har mobilabonnemanget så länge som det upplevs smidigt och prisvärt. Att säga upp det eller ändra abonnemang sker lätt genom att man loggar in på hemsidan på ”Mitt Vimla”

Täckning

Vilma använder sig av Telenors nät både för 2G, 3G och 4G. Det betyder att täckningen är ungefär på samma nivå som ett flertal andra operatörer. Med andra mycket god upp till gränsen till Norrland. Där fortsätter bra täckningen främst utmed kusten medan det i inlandet och i norra Norrland blir sämre och sämre täckning. Telenors täckningskarta kan hittas här.

Kundtjänst

Vill du komma i kontakt med Vimla kan detta ske via mail eller chat. Någon telefonsupport ges däremot inte. De flesta frågor och svar hittas däremot i deras forum där man som medlem både kan ställa frågor och svara på andra frågor.

Betalningsmöjligheter

Mobilabonnemanget tecknas enklast via hemsidan. När detta sker får du välja mellan att få fakturan via mail, att pengarna dras via autogiro eller via kort. Med flera olika alternativ skapas en fördel mot vissa andra lågprisabonnemang som inte ger lika många alternativ.

Vimla har Trustpilot 2,4 i betyg hos Trustpilot
(633 recensioner)

Skärmdump från Vimla

Företagsuppgifter

Företagsnamn: TELENOR SVERIGE AB
Adress: Katarinavägen 15
Postnummer: 101 23
Ort: Stockholm
Org.nummer: 556421-0309